Strani

sreda, 5. oktober 2011

KUHARSKI TEČAJI


Prvi jesenski kuharski tečaj bo v petek, 21. 10. 2011, ob 16:15. Prijave sprejemamo na info@ffl.si. Tečaj bo vodila naša kuharska mojstrica Lila, ki nam pomaga tudi peči rojstnodnevne torte za materinske domove, varne hiše in krizne centre.Živimo v časih, ko nam ni več vseeno, kako se prehranjujemo, saj ima naš način prehranjevanja vedno bolj pomembno vlogo pri našem dobrem počutju in zdravju. Vse več je bolezni, ki pridejo z neprimerno in nepravilno prehrano. To potrjujejo številne zdravstvene organizacije, ki nas svarijo pred tem. Da bi se izognili vsem tem nevšečnostim, smo se odločili, da za vas organiziramo kuharske tečaje.

Kaj se boste naučili na vegetarijanskih tečajih?

Tradicionalna vedska kuhinja:
je kuhinja, ki temelji na zelo pestri izbiri začimb in živil, katera se med seboj dopolnjujejo, ter pripomorejo k zelo zdravemu načinu prehranjevanja. Hrana je zelo okusna in privlačna že na prvi pogled. Nekatere jedi vsebujejo eksotičen privdih.Naučili se boste pravilne uporabe začimb, priprave jedi in zdravega načina prehranjevanja.

Klasična kuhinja:
tu bomo obravnavali jedi, ki so pogosto na našem krožniku, vendar brez mesa in jajc. Nekateri ljudje so zelo navezani na meso in njegove produkte in bi se jim težko odrekli. Mi vas bomo naučili kako nadomestiti meso in jedem še poboljšati okus. Sem sodijo tudi nekatere italijanske specialitete.

Kuharsko tečaje vodi tudi izkušni kuharski mojster na področju vedske vegetarijanske kuhinje, ki je kuhal po različnih svetovnih vegetarijanski restavracijah od Toronta, Stockholma, Londona in Ljubljane. Je tudi vodja Govinda's vegetarijanska restavracija, Food for life (svetovna humanitarna organizacija). Že nekaj let pa uspešno vodi tečaje vegetarijanske kuhinje. Ta kuhinja izključuje živila kot so meso, jajca in ribe, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, mleka in mlečnih izdelkov, žitaric, stročnic, itd... Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.

Enkratni kuharski tečaji so ob nedeljah.

Naslednji kuharski tečaj bo v petek, 28. 10. 2011.